Nye bilder

Kjem`n te Tynset så trivs`n

Vinteropplag til Tynset

«Kjem`n te Tynset så trivs`n» står det skrevet på kulturhuset, og jeg kunne ikke vært mere enig.

Takk for oss, Kongsvinger! Nå legger vi ut på turné

Det er mandag, gradestokken har krøpet ned til 14 blå og hvilepulsen har endelig etablert seg i kroppen igjen. Fra torsdag til søndag har «Vinteropplag» blitt spilt for over 1000 glåmdøler. 4 forestillinger på 4 dager, 4 dager med mange inntrykk, mange tanker.

Jeg føler en stor lettelse. En lettelse over at alt gikk bra, at publikum har tatt historien til sitt bryst, at folk kom for å se. Ettersom spilledagene har gått har det haglet inn med tilbakemeldinger, og jeg tror vi med all ydmykhet kan fastslå at «Vinteropplag» har truffet en nerve hos publikum. Det har vært en lang prosess med hardt arbeid, lange dager, noen søvnløse netter og masse latter. Det har vært en fantastisk reise som jeg aldri ville vært foruten.

"Tør du labli"!

Premieren på ”Vinteropplag” nærmer seg raskt. Endelig……og hjeeeeelp! Et stort team av skuespillere, opphavsmenn, teknikere, produksjonsmedarbeidere jobber, lever og tenker ”Vinteropplag” døgnet rundt nå. Urpremiere…..på et bittelite helt nytt teater. Det er galskap, men det går fordi det handler om identiteten vår. Et godt samarbeid. Og høy kompetanse. Disse tre ordene er visjonen til Teater i Glåmdal: Identitet, samarbeid, kompetanse.

Vi legger huet vårt klart til hogg med denne oppsetningen. Ny dramatikk, unge folk i sentrale posisjoner, publikum med sunn skepsis til nye ting, bitte små økonomiske rammer. Men dette er også positive ting i sammenhengen. Og underveis i prosessen blir forfatter – Levi Årets Glåmdøl, teatersjefen blir Paul Harris Fellow og gitar-Amund får fordundre meg Spellemannspris 5 dager før sin teaterdebut!!! Det storspilles i tøffe sceneomgivelser, i vakkert lys og med ørefløyel fra høyttalerne. Begynner jaggumæ å tru at vi får det til denna gangen også, gitt! Vi har rett og slett et supert lag av folk på denne forestillingen, ja da, rett og slett et Vinteroppkremlag!

Vinteropplag Trailer

Klikk på lenken for å se traileren til Vinteropplag og se flere bilder lenger ned

Je har Vinteropplag som vinteroppdrag

En velskrevet Levi Henriksen novelle. Et flott teatermanus. Storsatsning fra Teater i Glåmdal og Rådhusteatret sin side. Ja da ligger alt til rette for en fin teateropplevelse med première 19 jan i Rådhusteatret Kongsvinger.

Så en dag ringer teatersjefen sjøl, Øivind Roos og spør om jeg kan tenke meg å spille Rolf, Freds stefar, i stykket. Visst kunne jeg tenke meg det, og nå er vi veldig godt i gang med prøvene. For meg er det uvant med prøver på dagtid og det å ha teater som jobb, men du verden så moro. Vi er blitt en veldig fin og sammensveiset gjeng, og har det veldig trivelig på prøvene. Her er det humor i massevis, og jeg føler at vi er et perfekt lag som snart er klare til å gi publikum det de kommer for å se. Hele stykket er litt «skjevt». Til og med sceneriggen er skakk og litt rar å se på. Dette understreker på en måte rollene i stykket. Alle karakterene er liksom litt «rare» men allikevel kjenner jeg igjen alle typene veldig godt, for sånne folk finnes det faktisk mange av. Ja, jeg er da vel litt rar sjøl også når jeg tenker meg om.

Scenografi / Rekvisitt / Kostyme

Sten Jensen, Scenograf og designer er en stor kunstner som jeg har vært så heldig å få jobbe med ved flere anledninger. Sten har tegnet og kommet fram til en modell som Odd-Ragnar Lund og hans team har laget i stort format.

Nå står brakka til Fred nesten ferdig på scena i Rådhusteatret, Kongsvinger…

Halvveis - og på russerjakt

Nå er vi kommet halvveis i prøveperioden, og tida har gått usedvanlig fort. I dag, mandag, skal vi til og med få første gjennomtråkk i scenografien og dermed brakka til Fred. Det gleder vi oss umåtelig mye til, for det betyr at vi kan ta juleferie med en tydelig opplevelse av rommet vi skal spille i. Dette vil hjelpe det videre arbeidet med karakterene, historien og samspillet.

Hele ensemblet har jobbet knallgodt sammen fra første stund. Det er en vidunderlig gjeng som har øvd på scene U og i Krypten på Rådhusteateret, så det er kanskje ikke rart at tida flyr:

Drømmen om Skogli

Å dramatisere noe fra Levi Henriksens forfatterskap er en drøm jeg har hatt i flere år.

Teater i Glåmdal

Følges av 4 medlemmer.

Teatervirksomhet i Glåmdalsregionen.
Kompetanse, identitet og samarbeid Mer om sonen

Origo Teater i Glåmdal er en sone på Origo. Les mer
Annonse